Μηνιαια σεμιναρια Timba – 31 Ιανουαριου – Palo, Yuka & Makuta.

Categories:Uncategorized
Doria Zissopoulou

Palo
Η παραδόση Palo, προέρχεται από το λαό Bantú της Κεντρικής Αφρικής (συγκεκριμένα από το Congo). Οι Bantú αποτελούσαν την πλειοψηφία των αφρικανών σκλάβων που ήρθαν στην Κούβα κατά τη διάρκεια του 17ου και αρχές του 18ου αιώνα, αργότερα οι Yoruba (από τη Νιγηρία) έγιναν η κύρια ομάδα που δούλεψαν στην Κούβα ως σκλάβοι.
Τύμπανα και κουδουνίστρες χρησιμοποιούνται σε αυτή τη μουσική, που βασίζεται σε επικοινωνία με προγονικά πνεύματα, τους νεκρούς, αντι για τους Orishas.
Τα τραγούδια και οι ύμνοι, είναι συχνά ένας υβριδικός συνδυασμός Ισπανικών και Bantú και διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο κατά τα τελετουργικά του Palo. Μουσική αυτής της παράδοσης είχε ισχυρή επιρροή σε λαϊκές μουσικές μορφές όπως η Rumba, το Son και το Mambo.


Dan Norman Photography 2009

Yuka
Yuka είναι μια δημοφιλής μορφή κοσμικής μουσικής του Congo που παίχτηκε κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα και ενσωματώνει Yuka Drums.
O χορός Yuka, μιμείται τη γλώσσα του σώματος των κοτόπουλων και κοκόρων, και χαρακτηριστικά, το vacunao, μια πυελική ώθηση που χρησιμοποιείται επίσης στην Rumba και άλλους χορούς που προέρχονται από το Congo.


Yuka Dance

Makuta
Makuta είναι ένας κοινωνικός χορός με προέλευση από το Congo. Τα τύμπανα Makuta είναι πρόγονος των τύμπανων conga. Στην Κούβα, ο χορός Makuta αναφέρεται σε μια εορταστική συγκέντρωση ή ένα είδος τελετουργικού, το οποίο χρησιμοποιείται σε ορισμένες στιγμές των τελετών Palo σαν μια ρυθμική συνοδεία σε ένα τραγούδι ή χορό.

Makuta Dance