Μηνιαία Timba Seminars with Andreas Iosifidis

Categories:Uncategorized
Doria Zissopoulou

eleggua-painting


adreas
Μηνιαία Timba Seminars w/Andreas Iosifidis – Απόφοιτος της ISA ( Instituto Superior de Arte, La Habana, Cuba)

Μια ακόμα συναρπαστική σεζόν ξεκινά και ετοιμάσαμε για εσάς την πιό ολοκληρωμένη σειρά σεμιναρίων Timba που έγιναν ποτέ στην Αθήνα!
Αποκλειστικά στην σχολή Bailarte Salsa!

Τα σεμινάρια Timba, θα είναι αυτοτελή και θα γίνονται μια φορά το μήνα, σε προκαθορισμένες ημερομηνίες.

Δυνατότητα συμμετοχής θα έχουν οι μαθητές της σχολής, αλλά και εξωσχολικοί, που ενδιαφέρονται για το είδος.

Είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων και το κόστος θα είναι 10€ για τις δύο ώρες(5€ η ώρα ).

Τα σεμινάρια θα περιλαμβάνουν:
Timba footwork, despelote
Afro (Orishas) elements
Rumba( Guaguanco & Columbia ) elements
Φράσεις Salsa
Συνδυασμός και ένταξη των παραπάνω στις φράσεις salsa.
Το σεμινάριο με την παραπάνω δομή, θα γίνει το Σάββατο 25 Οκτωβρίου, θα έχει θεματική το Orisha Elegua και θα είναι αυτοτελές.

25 Οκτώβρη / Elegua

Eleggua-Καθολικός άγιος που τον αντι προσωπεύει είναι ο Άγιος Αντώνιος της Πάδοβας (ημέρα γιορτής 13ης Ιουνίου), ή το Μοναχικό Πνεύμα (Anima Sola) εορτή 2 Νοεμβρίου. Χρώματά του είναι το κόκκινο και το μαύρο, ο αριθμός του είναι 3 και 21, ημέρα της εβδομάδας είναι η Δευτέρα. Ο Eleggua έχει τα περισσότερα μονοπάτια ή caminos 101 τον αριθμό. Τα eleke (βραχιόλια) του αποτελούνται από κόκκινες και μαύρες χάντρες. Οι αγαπημένες του τροφές είναι τα καπνιστά ψάρια, possum, ψημένο καλαμπόκι, φοινικέλαιο, τα φρούτα και τα αρσενικά κοτόπουλα. Έχει ιδιαίτερη αδυναμία σε καραμέλες και γλυκά. Ο Eleggua αρέσκεται επίσης στα πούρα και το ρούμι. Μερικά από τα βότανα του Eleggua είναι: abre camino,lengua de vaca,pata de gallina,rompezaraguey και hedionda
Ο Eleggua είναι ο αγγελιοφόρος των θεών και άρχοντας σε όλα τα σταυροδρόμια. Μετά τον Obatala είναι το πιο ισχυρό Orisha. Η ευλογία του απαιτείται πριν να εκτελεστεί οποιαδήποτε μαγικό ξόρκι και θα πρέπει επίσης να τους προσφέρεται θυσία πριν από οποιαδήποτε άλλο Orisha. Αυτός είναι ένας πανίσχυρος μάγος και τα ξόρκια του είναι αδύνατο να σπάσουν. Μοιράζει δικαιοσύνη, κατα το δοκούν. Μπορεί επίσης να μαντεύει το μέλλον, χωρίς τη βοήθεια οποιουδήποτε εργαλείου.Ο Eleggua αγαπά ιδιέταιρα τα παιδιά, μιας και ο ίδιος απεικονίζεται συχνά ως ένα νεαρό αγόρι. Κουβαλάει μαζί του πολλά από τα χαρακτηριστικά ενός νεαρού αγοριού καθώς αρέσκεται στο να κάνει αστεία και είναι πολύ άτακτος. Eleggua συνήθως εκπροσωπείται ως ένα πέτρινο κεφάλι με τα μάτια, τα αυτιά και το στόμα, φτιαγμένα από κοχύλια cowrie και συνήθως φυλάσσεται πίσω από την μπροστινή πόρτα για να προστατεύει το νοικοκυριό. Όλα τα orishas χρειάζονται την άδειά του, προκειμένου να βοηθήσουν κάποιο από τα παιδιά τους, ή να προβουν σε κάποιο από τα μαγικά τους.